היא סימסה לי בשישי אחה"צ, התנצלה על היום והשעה וכתבה "אני חייבת להתגרש. עכשיו. אחרי שבדקתי בקצרה שאין מדובר בתיק אלימות במשפחה ואין סכנה לה ולילדים, יעצתי לה לא לעשות שום דבר באימפולסיביות מתוך לחץ וכעס ולקבוע איתי פגישה מסודרת לבניית אסטרטגיה שתסייע לה להתגרש נכון.
#הטיפ הראשון – אל תעשו מהלכים או פעולות מתוך לחץ וכעס. חשבו רגע על הדברים. תנשמו.
#הטיפ השני – עליכם לפנות מייד כשעולה בכם הרצון להתגרש או שאתם מבחינים בשינוי התנהגותי של הצד השני לאיש מקצוע מתאים, עורך דין המתמחה בטיפול בתיקי גירושין או ליועץ נישואים, פעמים רבות מומלץ לפנות לשניהם במקביל.
#הטיפ השלישי – בחרו את אנשי המקצוע המלווים אתכם בתשומת לב. עורך דין המומחה בגירושין רצוי שיהיו לו התמחויות נוספות מתחומים משיקים. זו הסיבה שלמדתי משך כ-10 שנים קורסים שונים באימון תודעתי וגישור כללי ומשפחתי על מנת לסייע ללקוחות שלי ולתת להם גלגלי הצלה מקצועיים ואימוניים להתמודדותם עם משבר הגירושין והובלתם לחוף מבטחים.
#הטיפ הרביעי – חשוב שעורך הדין שתפנו אליו ישתמש ביצירתיות. המטרה לבנות אסטרטגיה המביטה ממעוף הציפור על התמונה כולה, בוחנת את הנסיבות, לוקחת בחשבון כמה שיותר סיכונים אפשריים ונותנת להם פתרונות טובים. כמובן, שאת האסטרטגיה יש לבנות בפגישה מסודרת ולא בשיחה טלפון בשישי אחה"צ.
#הטיפ החמישי – עורך הדין צריך לגלות אמפתיה ותמיכה לאורך כל התהליך ולהיות שם עבורכם זמין וקשוב.
#הטיפ השישי – חשוב לפנות לעורך דין שהוא גם מגשר משפחתי, עורך דין כזה שתמיד יתן מקום לפשרה ויזמין את הצד השני לשלום שלו ולא ימהר להצטרף למלחמה של הצד השני, תוך שמירה על האינטרסים של הלקוח.
#הטיפ השביעי – להתכונן. לאסוף מסמכים, הסכמים קיימים (הסכם ממון למשל) ומידע על הכנסות והוצאות שוטפות על מנת להיערך למגורים בנפרד, לבדוק את הצורך והאפשרויות להגדלת הכנסות או נטילת הלוואה מקרובי משפחה או מהבנק. לערוך הערכת מצב של כל הנכסים ומה מהם משותף לבני הזוג, נכסים כגון: דירה, מטלטלין, רכבים, זכויות פנסיוניות, מניות, תיק השקעות, ביטוחים, מידע על עסקים משפחתיים וכיוצ"ב.
#הטיפ השמיני – אם יש צוואה ויפוי כח מתמשך להתחיל לחשוב על שינוי המוטבים ומיופי הכח בהתאם למצב החדש. אני לא מכירה הרה בני זוג בנפרד בהליכי גירושין הרוצים שבן זוגם שעומד להיות בן זוגם לשעבר, יירש אותו או יטפל בענייניהם כמיופה כח ככל ויהפכו סיעודיים. #הטיפ התשיעי – עליכם לבחון בקפידה האם לשקף לצד השני את המצב אם לאו. בשלב הראשון אל תנדבו מידע לצד השני ואל תודיעו על רצונכם בגירושים או על הפניה ליעוץ משפטי לפני שבחנתם את המסמכים והמידע שבידיכם.
#הטיפ התשיעי – עליכם לבחון בקפידה האם לשקף לצד השני את המצב אם לאו. בשלב הראשון אל תנדבו מידע לצד השני ואל תודיעו על רצונכם בגירושים או על הפניה ליעוץ משפטי לפני שבחנתם את המסמכים והמידע שבידיכם.
#הטיפ העשירי – חשבונות בנק משותפים שימו לב לכל דבר אמירה או פעולה היכולים להעיד על הברחת נכסים. יתכן ולאחר בחינת הנסיבות המשפחתיות תידרשו לתת הוראת שתי חתימות בבנק כדי למנוע הברחה.
#הטיפ האחד עשר – היעזרו בטיפול כלשהו לחיזוק החוסן הנפשי שלכם. פנו לטיפול רגשי/פסיכולוגי לכם ולילדים, טיפול משפחתי, תיאום הורי והדרכת הורים.
לסיכום אל תפעלו באימפולסיביות, הפעילו מחשבה ותשומת לב על מנת לעבור את המשבר הקשה בשלום, במהירות וביעילות.
שמעו סיפור, אישה שפנתה אליי לפני כחצי שנה ואמרה שרוצה להתגרש עכשיו. נפגשנו, סקרנו את הנסיבות המשפחתיות ואת היכולות והצרכים, היא הבינה שאין לה יכולת כלכלית לעבור דירה, היא בדיוק בהקמה של עסק חדש. אותה אישה הלכה לעשות שיעורי בית כלכליים ורגשיים לבחון האם יש אפשרות להציל את הנישואים שלה. לפני כשבוע חזרה אליי ושיתפה שהחליטה סופית שהיא רוצה להתגרש וכעת היא רוצה לעבור לדירה ולצערה הצד השני אינו מעוניין בגישור ובהגעה להסכמות. היתה פה הבשלה על פני ציר הזמן. הגשנו בקשה לישוב סכסוך לבית המשפט לענייני משפחה במטרה לרתום את בן זוגה לשלום שלה טרם פתיחת מלחמה. חשוב לזכור, שהדרך המשפטית בדיני משפחה מתחילה בפתיחת "בקשה ליישוב סכסוך" מטעם אחד הצדדים, המוגשת לביהמ"ש לענייני משפחה או לביה"ד, במסגרתה בני הזוג מופנים לגישור ביחידת הסיוע במטרה להגיע להסכמות טרם הגשת תביעות ופתיחת הליכים.
מבטיחה לעדכן בהמשך האם התיק ייסגר בהסכם גירושין או בהגשת תביעות. מעניין.